Езикова школа за испански език Mosaico Hispano

Защо Mosaico Hispano?

Мозайка, от латински mosaĭcum, е живописно произведение, изработено от малки детайли с различна форма, големина и цвят, които, въпреки че в своята индивидуалност могат да бъдат много разнообразни, съчетани заедно, се трансформират в уникална естетическа фигура.

Същото съчетание се образува и в испаноамериканската култура, която е многообразна, богата и изпълнена с ярки цветове, нишки и вкусове; тя е като пъстра мозайка, съставена от различни държави, всяка една със собствени обичаи и традиции, които въпреки това сформират едно цяло и изключително богато културно разнообразие, благодарение на общия си произход, неизменна част от който е и езикът, който всички споделяме: испанският.

Нашата история

MOSAICO HISPANO е сбъдната мечта, резултат на дълъг процес в преподаването на Испански като Чуждестранен Език (ELE). В продължение на много години сме имали удоволствието да работим с най-добрите професионалисти в областта на обучението, както и възможността за постоянно повишаване на квалификацията чрез актуалните методи, с най-представителните институции, посветени на испанския език.

Кои сме ние, които правим Mosaico Hispano

Школа за изучаване на испански език MOSAICO HISPANO е продукт на Екиноксио ЕООД. Ръководството на училището се състои от реномирани професионалисти с над 15 години опит и посветени на преподаването на испански език за чужденци. Нашият екип се състои от езикови експерти и всеки един от тях е подготвен в актуалната педагогика и дидактика с дълъг професионален опит. Нашите учители се селектират чрез строги подборни тестове и постоянно получават курсове за актуализация в преподаването ELE (Испански като Чуждестранен Език).

Нашата методика

Нашият педагогичен модел се основава на някои от най-модерните и доказани методи и средства в преподаването на испански език, като например: Комуникативния подход – комуникативно езиково обучение и Подход по предназначение – занимания в усъвършенстването на езиковата комуникация, базирана върху реалната и динамична испаноговоряща среда. Това е отразено в учебниците и допълнителните дейности, които използваме в нашите часове, като по този начин нашите ученици постигат по-бързо превъзмогване на езиковата бариера и си взаимодействат на испански език от самото начало.

Школата

Нашите зали са специално разработени, комфортни и модерно оборудвани с най-новите технологии, което допринася за допълнителна мотивация в учебния процес на нашите ученици по испански език. Наблягаме изключително на създаването на приятелска и динамична обстановка. Курсовете по испански език се провеждат на малки групи, за да се улесни взаимодействието с всеки ученик и той да получи персонално наблюдение, като местата в групите са ограничени.

Други предимства, за да учите при нас

  • Използваме най-актуалните испански учебници с доказана ефективност
  • Нашите учители с роден испански език са чудесни професионалисти и знаят да преподават не само теорията, но и културата на различните испаноговориящи държави с много ентусиазъм
  • Школа за изучаване на испански език MOSAICO HISPANO се намира в сърцето на София, изключително активна и динамична зона, на няколко метра от спирка НДК на Софийско Метро. Освен това, в непосредствена близост има спирки на различни автобусни, тролейбусни и трамвайни линии.
  • В Mosaico Hispano наистина се говори на испански език, още в първи урок от първия курс.
  • Групите ни са малки: между 6 и 10 души -максимално. Няма как да не се говори!
  • Организация на допълнителни културни дейности на испански език, които да позволяват активно участие: прожекции на филми, литературни сбирки,  дегустации на типични ястия и много други дейности и събития. Целта ни е нашите ученици да се потапят  в различна среда, изцяло свързана с испанските и латиноамерикански език и култура
  • Защото при нас се учи, но е леко, обогатяващо и забавно изживяване.
  • Място за отдих, където ще си починете, докато пиете хубаво кафе от Колумбия или чай от друга латиноамериканска държава и ще споделите моменти с другите участници в групите по изучаване на испански език и учителите. През това време ще имате възможност да слушате музика, както и да гледате предавания на испански език.